Stöd till dig som förälder

Här kan du läsa om vad som anordnas för att du ska få stöd och uppmuntran i ditt livs viktigaste uppdrag - att vara förälder!

Föräldrastöd beskrivs enligt följande: "En aktivitet som ger föräldrar kunskap om barns hälsa, emotionella, kognitiva samt sociala utveckling och/eller stärker föräldrars sociala nätverk".

Att vara förälder är oftast en källa till värme och kärlek men kan också vara svårt och krävande. En del föräldrar bor långt ifrån sitt "ursprungliga" nätverk av släkt och vänner, en del till och med i ett annat land. Andra är eller blir ensamföräldrar. Oavsett vilket så behöver alla vi föräldrar stöd och inspiration från andra håll, dels för att utbyta erfarenheter, dels för att förstå olika kulturer men också för skapa nätverk där det finns medmänniskor som kan hjälpa till vid behov.

Att vara förälder innebär att möta nya utmaningar och ställas inför helt obekanta situationer. Vi har spädbarnet som inte sover på nätterna, 3-åringens utvecklingsstadier som vi  många fall kallar trots, 11-åringen som mognar tidigare än sina klasskamrater och tonåringen som inte längre vill prata med sina föräldrar.

  • Hur gör jag i denna situation?
  • Vad kan vara bäst för mitt barn, mig och min familj?
  • Är jag den enda med detta problem?
  • Vad är viktigt att tänka på för att hantera just detta på bästa sätt?

Frågorna är och kommer att bli många och är inte alltid lätta att besvara.

Du som förälder är viktig för ditt barn! Vi erbjuder både individuellt stöd och möjlighet att gå i en grupp tillsammans med andra föräldrar.

Translate the website with Google translate.