Vinnare av 2023s stipendium

Vinnare av Årets Åselebo, Idrotts- och ledarskapsstipendium samt Årets Kulturstipendium fick ta emot sina priser under vintermarknaden.

Vinnare av Årets Åselebo 2023

Sylve Holmgren
För sitt stora engagemang för barn och ungdomar i Åsele kommun. Han har otröttligt engagerat sig i flera decennier i både arbete på ungdomsgården och föreningsliv genom Frisksportarna och Åsele Shotokan Karate klubb. I en tid där allt fler barn och ungdomar blir stillasittande så lyckas han locka till aktiviteter som främjar rörelse som bidrar till en bättre folkhälsa och förebygger psykisk ohälsa. Sylve fortsätter att brinna för Åsele sommarmarknad vilket genomsyras av föreningens insatser genom bland annat städning av marknadsområdet.

Vinnare av Årets idrotts & ledarskapsstipendium 2023

Nora Enerstedt

Nora Enerstedt har sedan tidiga gymnasieåren engagerat sig i ungdomsfotboll som verksam tränare för flickor födda 07-09 i Åsele. Trots ett fullspäckat schema med tidigare studier, jobb och annat som hennes tidiga vuxenår sysselsatt henne med, har hon alltid funnit tid och kärlek för att fortsätta driva Åseles tjejlag framåt! Detta även om det på senare tid inneburit att hon fått göra det enskilt, då hennes tidigare medtränare inte kunnat fortsätta som ledare.

Det finns få unga tjejlag som får möjligheten att tränas av en kvinnlig ledare och jag tycker därför att de eldsjälar som Nora bör uppmärksammas mer för deras brinnande intresse inom sporten.

Vinnare av Årets Kulturstipendium 2023

Katarina Henriksson
För Katarinas orubbliga kamp för allas demokratiska rätt till litteratur. Hon är en läsfrämjare av rang som med sin kärlek till böcker arbetar för att det aldrig ska vara långt till ett bibliotek, oavsett storlek. Katarina inspirerar till läsning och visar på vikten av att vi alla är läsande förebilder till kommunens yngre invånare.

Förutom att utveckla laget med kunskaper kring idrotten har hon även visat vikten av gemenskap, laganda, och att fotbollen ska vara för alla oavsett vem man är! Hon ser varje spelare som unik, och ser alltid till tjejernas bästa i med- och motvind.

Senast uppdaterad den 15 april 2024

Translate the website with Google translate.