Bibliotek

I Åseles kommun finns två bibliotek. Det finns ett huvudbibliotek i centrala Åsele och ett mindre bibliotek i Fredrika.

För aktuella öppettider och mer information, besök bibliotekets webbplats som uppdateras löpande.

Har du önskemål eller vill du bli meröppet-kund? Ring Åsele bibliotek 0941-140 80 eller mejla: biblioteket@asele.se. För att nå Fredrika bibliotek ring eller skicka sms till: 070-283 18 21.

På biblioteket i Åsele kan du förutom att låna böcker även läsa och låna tidskrifter, CD-böcker samt film och musik för både barn och vuxna. Du kan också studera, släktforska, använda datorer och titta på utställningar.

Tre unga pojkar sitter med ryggen till och spelar dataspel på bibliotekets datorer.

Biblioteket i Åsele har ett stort utbud på böcker även på sydsamiska och samiska, men även andra språk. 

Biblioteket är en mötesplats för alla. Här finner du kunskap, upplevelser och avkoppling.

Åsele och Fredrika bibliotek är åter öppna för alla som vill besöka sitt bibliotek. I Åsele får högst 10 personer vistas i lokalerna samtidigt och i Fredrika är motsvarande siffra 4. I foajéerna får högst 2 personer vistas samtidigt.

Håll ditt besök kort. Det är okej att använda de publika datorerna för snabba ärenden, men det är just nu inte tillåtet att spela på dem eller sitta längre tid vid dem av andra skäl. Ungdomrummet hålls fortfarande stängt. 

Tvätta händer, använd handsprit och håll avstånd. Personalen kommer att använda visir och munskydd.

Personalen på biblioteket levererar gärna böcker och andra medier inom Åsele och Fredrika tätort till dig som är äldre eller i riskgrupp, för övriga rekommenderas att bli meröppet-kund. 

Translate the website with Google translate.