Sommarinformation 2021

Måndag 21 juni delades ett utskick ut till alla hushålls brevlådor med massa användbar samlad information från våra verksamheter. Här på webben här vi också lagt upp informationen och du finner öppettider för våra verksamheter m.m.

Pandemin kommer mest troligt att påverka oss ett bra tag till. Även om det går åt rätt riktning och samhällsmittan går ner… håll ut! Visa hänsyn och ta hand om varandra, så klarar vi det här tillsammans! Det går att hålla avstånd, men ändå nära kontakt via t.ex. telefon, videosamtal och om vi ses gärna då umgås utomhus. På www.krisinformation.se finns alltid den färskaste informationen om vad som gäller rörande pandemin.

VI ÖNSKAR DIG EN RIKTIGT TREVLIG SOMMAR!

/Andreas From, kommunalråd & Nils-Petter Grenholm, kommunchef.

Så här når du oss i sommar

På grund av pandemin tar många av våra verksamheter endast emot bokade besök. Vi ber dig att i första hand ta ditt ärende via telefon, mejl eller digitala möten. Du kan alltid mejla din fråga till kommun@asele.se som kollas varje vardag. Växeln: 0941-140 00. Under sommaren har kundtjänst (telefonväxeln) andra öppettider än vanligt. Från och med vecka 27 till och med vecka 32 håller växeln öppet kl 8.00 - 16.00. Receptionen är bemannad kl 8.00 - 12.00.

Fritid, turism och kultur

Ring Kulturhuset på tel: 070-216 07 13 eller mejla kulturhuset@asele.se för att boka lokal eller boka möte. Se info om våra lokaler på: www.asele.se/bokalokal. 

Turistbyrån finns på Kulturhuset (Lillgatan 2) och har öppet: måndag-fredag kl. 9 - 15. Nås på tel: 0941-140 78 och turistinfo@asele.se. Nytt för i år! Turistbyrån har öppnat en souvenirbutik. För tips på boende, matställen, vandringsleder etc: www.asele.se/turism + www.aseleturism.se

Åsele hembygdsområde
Öppet i alla hus varje vardag 21 juni – 20 augusti kl. 12 -15. Tipstävling under hela sommaren med fina priser. Öppet även lördag och söndag 3–4 juli samt 10–11 juli med mattutställning och försäljning av Åsele Vävstugeförening. Ta med dig egen picknick-korg och gör en utflykt med familjen till vårt fantastiska område, se på alla samlingar och utställningar.

Åsele biblioteks sommaröppettider
(För dig som har passerbricka till bibblan gäller även ”Meröppet” alla dagar 7-22.) Besök bibliotekets webbplats: www.v8biblioteken.se eller ring: 0941-140 80 mejl: biblioteket@asele.se

v.25

Måndag: 9-19
Tisdag: 9-17
Torsdag: 9-14

V.26 och v.27

Mån-tisdag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag: 9-14

v.28 Stängt hela veckan

v.29

Måndag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag: 9-14

v.30 och v.31

Mån- och tisdag: 9-12
Tors- och fredag: 9-12

v.32

Måndag: 9-15
Tisdag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag: 9-14

Sim- och sporthall har säsongsstängt över sommaren. 

Gymmet har öppnat igen. Planerar du att besöka gymmet, måste du göra ett besök på Turistbyrån som ligger i Kulturhuset för att aktivera en tagg då det blev ett nytt passersystem 2021-06-30.  

Dessa regler gäller vid besök på gymmet:
• Håll två meters avstånd till andra.
• Använd desinfektionen som står placerad i gymmets lokaler för att torka av utrustningen.
• Byt om och duscha hemma.

 

Statens servicecenter

Statens servicecenter är lokaliserat på Lillgatan 2. Öppet onsdagar kl. 10 - 15, lunchstängt 12 - 13. De hjälper till med ärenden gällande Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Skatteverket. Semesterstängt vecka 28-30.


Åselehus

Öppettider/telefontid vardagar 09-12, torsdagar även 13-16. Kontakta Åselehus för att boka besök annan tid. Tel: 0941-142 20, e-post: stiftelsen@aselehus.se. Besöksadress: Storgatan 33 A. Vid akuta ärenden övrig tid: 070-647 54 11.

 

Återvinningscentraler (ÅVC)

Ordinarie öppettider ÅVC:

Åsele ÅVC (f.d. Avasjösågen) 
Tisdag 11:00 - 18:30  
Fredag 08:00 - 12:00

Fredrika ÅVC (kommunförrådet)
Torsdag 14:00 - 18:00 (maj – september)

Tänk på att sortera avfallet innan du kommer in till återvinningscentralen. Kom ihåg att det är krav på att använda genomskinliga sopsäckar. Detta för att vi ska kunna säkerställa att avfallet hamnar på rätt plats. 

Avvikande öppettider i sommar

24 juni
Åsele ÅVC
08-12
kundservice
07-16

25 juni
Både Åsele ÅVC och kundservice har stängt.

 

Vatten och avlopp

Att spola rätt är lätt
I toaletten ska bara toapapper och det som passerat genom kroppen spolas ner. Inget annat! När annat skräp spolas ner riskerar det att klumpa ihop sig och orsaka stopp i ledningen eller pumpstationen. Vid ett stopp kan avloppsvattnet inte transporteras iväg till reningsverket och riskerar istället att orsaka översvämning. 

Vattenläcka
Om det sker en vattenläcka i kommunen brukar vi lägga ut information på vår webbplats www.asele.se. Efter en vattenläcka kan man uppleva att vattnet är grumligt. Det räcker med att spola i kranen tills det försvinner.

Kommunjouren
När du vill anmäla akuta problem efter kontorstid som rör gator, vatten, avlopp eller kommunala fastigheter/byggnader ringer du: 070-647 54 11.

 

För dig som är fastighetsägare

Läs av din vattenmätare
Vi rekommenderar att du gör en avläsning minst en gång per år. Vattenavläsningen är viktig för att du som kund ska få en så korrekt faktura som möjligt.
Du kan lämna in din avläsning via mejl eller kontakta vår kundservice. Gör det digitalt via: www.asele.se/vattenavlasning. Annars skickas ett avläsningskort på hösten som du skriver på och skickar tillbaka. 

Vattenmätarkonsol
Fastighetsägaren måste ha en konsol vid sin vattenmätare. Om det inte finns kan vi inte byta vattenmätare oss dig. Det är fastighetsägarens ansvar att sätta upp och bekosta en konsol.

Månadsfaktura eller autogiro
Visste du att man kan anmäla om att få månadsfaktura istället för kvartalsfaktura? Eller att man kan anmäla om att få autogiro vilket betyder att pengarna dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen? Blanketter för att anmäla om att man önskar något av dessa alternativ finns på:
www.asele.se/fakturatekniska

Slamtömning
Planerad tömning sker normalt 1 juni – 31 oktober. Tömningsintervall för permanentboende är årsvis medan fritidshus är normalt vart annat år, om man inte har ett beslut ifrån Miljöenheten. Tänk på att tungt lock, hinder vid/på brunn och extra slang kostar extra. Vi tar också ut en framkörningsavgift vid ej tömd brunn. Se avgifter på: www.asele.se/taxor

Faktureringsadress
Vi får inte automatisk information om att du bytt folkbokföringsadress. Du måste själv meddela oss din nya adress när du flyttar så att fakturan kommer rätt.

Försäljning av fastighet eller byta bostad?
Om du byter adress eller har sålt en fastighet är det viktigt att meddela oss det. Avläsning på vattenmätaren ska göras och vi behöver veta de nya fastighetsägarnas personuppgifter. Blankett finns på www.asele.se/bytabostad plus annan viktig information inför att du byter bostad!

Påminnelseavgift
Inkassobolaget Marginalen har tagit över påminnelseutskriften för VA och renhållning vilket medför 60 kr i påminnelseavgift. Håll därför koll på din Kivra, internetbank eller post för rätt faktureringsadress. Om du inte har fått din faktura inom månaderna nedan, ring: 0941-140 00.

Faktureringsdatum
Gäller enbart för de hushåll som har kvartalsfakturor för VA och renhållning
Avser Skickas ut Förfallodatum
1 kvartal feb 31 mars
2 kvartal maj 30 juni
3 kvartal aug 30 september
4 kvartal nov 31 december

För dig som är företagare

Åsele Näringslivsstiftelse (ÅNS)
ÅNS kommer att ha stängt för semester v. 27-30. Vid brådskande ärenden när ÅNS har semesterstängt, ring 076-136 66 92. Håll utkik efter datum för kommande företagarfrukostar som ger möjlighet till att nätverka med andra företagare, utbyta tankar, idéer och samtidigt få veta vad som händer i vår kommun. Anmäl intresse till: katrin.normark-jonsson@asele.se. 

Verksamhetsavfall
De sopor som uppstår som en följd av verksamheten kallas verksamhetsavfall och även det ska sorteras innan bortförsel till återvinningscentral (ÅVC). För företag kostar det en avgift enligt gällande avfallstaxa, se www.asele.se/taxor. Inför varje besök till ÅVC ska företag som vill lämna avfall på förhand fylla i en särskild blankett. Den laddas ner via sidan www.asele.se/avc. 

 

Om du mår dåligt och behöver stöd

Kontakta en psykiatrisk akutmottagning eller ring 112 om du mår så dåligt att det känns outhärdligt, eller om du har allvarliga självmordstankar eller självmordsplaner. Detsamma gäller om du är orolig över att någon i din närhet mår så dåligt att hen riskerar att skada sig själv eller någon annan allvarligt.

Äldrelinjen är för dig som är 65 år eller äldre och mår psykiskt dåligt. Telefon: 020-22 22 33
Föräldralinjen för föräldrar, andra vuxna som är oroliga för barn/ungdomar i sin närhet. Telefon: 020-85 20 00

Självmordslinjen är för dig som känner att du inte vill leva längre eller har närstående du är orolig för. Telefon: 901 01

BRIS är för dig upp till 18 år som behöver prata med en kurator. Numret är 116 111 och har alltid öppet - även på natten. Det går även att chatta, besök www.bris.se för mer information.

 

Brandrisk

Sommaren innebär för det mesta högre risk för brand i skog och mark. Vid minsta tvekan kring säkerheten avstå hellre från att elda, eldning ska ske med stor försiktighet och tilltagna marginaler. Den som tänder elden är ansvarig för den, från att den tänds tills den är helt slocknad. Ladda ner appen ”Brandrisk Ute” till din smartphone för regelbundet uppdaterade brandriskprognoser, tips och råd samt läget där just du vistas. På kommunens webbplats anslås eventuellt föreskrivna eldningsförbud på lokal nivå.

Senast uppdaterad den 1 juli 2021

Translate the website with Google translate.